Ingen jul uten deilig hjemmelaget tomatsild .
Jeg bruker oppskriften som min mor alltid brukte
og som jeg vokste opp med .
Først legges kryddersild filetene i vann et par timer .
Så skjæres løken i tynne skiver ..
Silden skråskjæres i biter .
Laken røres sammen ..
Sildebiter og oppskåret løk legges lagvis i glass
sammen med en pakke sursildkrydder .
Den kaldrørte laken helles over .
Topp den med et par laurbærblad og på en ..to .. tre
har du den beste TOMATSILDEN til årets julebord ..
Her kommer oppskriften :
6 kryddersild fileter
2 - 3 løk
1 dl olje
1 dl eddik
ca 2 dl ketchup
ca 3 dl sukker
1 dl vann
sursildkrydder etter smak...
( jeg bruker en pakke .)
Olje , eddik , vann og sukker røres kaldt .
Rør til sukkeret er oppløst
Rør så i ketchup .
Alt blandes .
La stå kaldt i 2 - 3 døgn før du tar den første smaksprøven ..
♥♥
Ønsker alle noen fine førjulsdager !
Takk for oppskrift Anne!
SvarSlettHar en her i huset som er kjempglad i sild.
ha en fin helg :o)
Tomatsild er nok favoritten i mange julehjem...takk for at du deler oppskriften.
SvarSlettHa en fortsatt god advent!
Klem fra Kristin
Viktig og holde i hevd tradisjoner.
SvarSlettMå bare innrømme at jeg liker ikke sild. Jeg har prøvd flere typer, men jeg greier det bare ikke.
Men bildene dine var nydelige:-)
Ha en fin kveld
Klem Synnøve
Det så godt ut!! Jeg har ikke fått laget sild i år - blitt litt surr siden jeg har vært frem og tilbake på radiumhospitalet..men nå får jeg "fri" til over nyttår:o)
SvarSlettSkal bake og kose meg imorgen:o)
Heleneklem
Så utrolig koselige bilder, Anne.
SvarSlettHa en herlig søndag
Klem Bente
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
SvarSlettMmmmmm sursild er godt! Og et "must" til julens frokoster og julebord! Eg har juksa litt...og kjøpt ferdig sild. Men denne oppskriften så fristende ut, enkel og kjempegod kan jeg tenke meg:) Takk for at du deler.
SvarSlettHa en fin 4.søndag i advent, klemklem
Ingen jul uten sild, og denne ser sååå god ut:)
SvarSlettTusen takk for oppskriften, nå er den lagret:)
Klem Hanne
Å,dette såg godt ut Anne:)Hadde vore spennande å prøve.Takk for at du deler oppskrifta!!!
SvarSlettHerlege bilder♥
Ønsker deg ein fin søndag.
Klem frå Mette.
Flink du er !
SvarSlettJeg liker ikke sild, men det ser så godt ut, og jeg har prøvd å lære meg å like det, men nei. Tror kanskje det har med barndommens sildemiddager å gjøre...
Ha en fin 4 advent.
Klem fra meg
Så nydelig ut, det har jeg aldri prøvd før, kanskje på tide :)) Ønsker deg en fin førjulsuke! Juleklem fra Tone
SvarSlettÅå så deilig. Hjemme pleide moren min alltid å legge ned sild til jul. Jeg bør kanskje forsøke selv også, takk for oppskrift.
SvarSlettØnsker deg fine førjulsdager!
Klem T
hei
SvarSlettTusen takk for nydelig bok, denne kommer jeg til å ha mye glede av:) Har ønsket meg den lenge, så dette var midt i blinken:)
Ønsker deg en nydelig førjulstid, klem Hanne
Mmmm... Det ser snadder ut! Takk for oppskrift! Og tusen takk for alle fine hilsner i året som er gått. Jeg ønsker deg og dine en riktig god jul <3 Kos dere og nyt noen late dager ;) Klem fra Gry
SvarSlettØnsker deg en riktig god jul!!
SvarSlettJuleklem fra Hanne