onsdag 4. august 2010

Baroniet Rosendal...

...slottet fra 1665 ..mellom fjord , fonn , fjell og fossefall..det eneste Baroni i Norge i dag... Det var dansken Ludvig Rosenkranz som sto for byggingen av skandinavias minste slott . Det ble bygget på gården Hatteberg..gården som han og kona hans , Karen Mowat , fikk i bryllupsgave fra brudens far , Aksel Mowat .

En spasertur i den 300 år gamle renessansehagen er et praktfullt syn..med sitt vell av roser plassert i sirlige labyrintmønster..


En rusletur på de mange småveier og stier under mektige , gamle løvtrær..er en storslått opplevelse..og gir ro i sinn...
Kjøkken og Urtehagen ble etablert på 1800-tallet , men var bare i drift til litt ut på 1900-tallet.I dag kan man på ny nyte kjøkkenhagen...med all dens utvalg av duftende krydderurter..blomster..grønnsaker ..bær og fruktsorter...Avlingen brukes i Baroniets kjøkken ..Hagecafee'n er vel verdt et besøk !


2 kommentarer:

 1. Hei Anne!

  Koselig blogg du har. Dette ga inspirasjon! :)

  Klem fra Turid

  SvarSlett
 2. Heia Anne:))

  Kjempekjekt å ver innom bloggen din, du e kjempeflinke!!! Ønske deg å Bjørn ein fortsatt fin å solfylt ferie:) Hils alle i Skien hvis dokke e der!

  Klem fra Inger Lise

  SvarSlett