tirsdag 24. august 2010

Jakten på spisestuestoler...del 2...

....Vi nådde ikke den ferja..dvs.vi nådde å se baugen sakte gå igjen..og ferja skli fra kai...en smilende ferjevakt banket på bilruta og opplyste at neste ferje går om 4 timer...Vi hadde allerede tatt en beslutning og var klar for å dra videre til Horten ...1 time senere inntok vi en halvkald kaffe + en seig ostebaguett på Bastøferja..og rakk så vidt et minimorgenstell ombord... før vi ankom Moss..

...Vi suste nedover de svenske veier...var innom møbelforhandlere... og koselige små stugor..


...så ..og prøvde de nydeligste stoler i alle slags stilarter...for et utvalg !!! Her var det bare å velge og vrake..


Og så...i et hjørne ... godt bortgjemt...der sto de...på salg..kraftig nedsatt....Selgeren argumenterte alt hva han kunne for at vi ikke skulle kjøpe dem...så som at de ville toppen vare 4 - 5 år ...mens derimot de andre ville vare liiiivet ut...4o-50 år.. minimum..og så tenk på hvilken kvalitetsforskjell...!!

...hm...livet ut ja...Der og da bestemte jeg meg...jeg tviler sterkt på at jeg vil nå en alder av 100 -110 år ...
...I dag står det nye , fine stoler rundt spisestuebordet ...
...omtrukket med det nydeligste Tilda -stoff ...og prisen ? Fiks ferdige.. har vi nå fått 10 flotte stoler for samme pris som 2 av de exklusive..!! Mannen min og jeg har kost oss mens vi har trukket dem om..og vi er storfornøyde ..!! ( grunnen til omtrekking ?.. det opprinnelig stoffet var alt annet enn pent..og passet overhodet ikke min stil...)

Mannen min og jeg er ganske heldige...vi kan nemlig le og se det komiske i når sånne uforuante ting skjer som på denne Sverigeturen...

... Jeg glemte en ting..
Etter en koselig dag i Gøteborg avsluttet vi med en deilig middag i vikorianske omgivelser..spaserte tilbake til hotellet og følte at nå kunne vi slappe godt av og få en god natts søvn...

....Kl. 04.30 bråvåknet vi begge to...hva annet enn"det uhyret av en mobil" satte i gang med de grusomste ringelyder...1 DØGN FORSINKET !!! Den lever tydeligvis sitt eget liv..-Eller..kan det ha noe med innstillingen å gjøre ???

You never know....
5 kommentarer:

 1. Heisann:))

  Du har bare fonne de FINE stolane:)) De passer jo akkuratt til deg og mannen din, he,he:,)
  De var bare kjempefine:)) å så fant dokke de i Sverige, kan tro du har kost deg Anne, i alle de spennandes butikkane, eg glede meg te å komma bort te Lura å få se spisestuå i virkligheten ein dag!

  Klem fra Inger Lise

  SvarSlett
 2. Gratulerer med ny spisestue. Vi gleder oss stort til å komme hjem og spise fra det staselige bordet og de nydelige stolene. Stoffet er jo perfekt til deg, mulig du etterhvert vil finne det igjen på noen av mine stoler også... men sånn er det jo, vi faller jo somregel for de samme tingene. Og nok en gang en underholdende lesning, det er alltid et eller annet som skjer på de turene deres, og til stor glede for oss andre som lener oss tilbake og nyter historiene fra virkeligheten.
  Glad i deg! Klem Lene

  SvarSlett
 3. Så utrolig flott det har blitt :) eg ler og kose meg med beskrivelsene dine, ser deg og far tydelig for meg. Nå e det bare ein dag igjen så komme Nicoline og meg hjem og me glede oss veldig te å se spisestua, men mest glede me oss te å se deg og far!!!

  God klem fra oss i svingen

  SvarSlett
 4. Hei, nydelige stoler, de varer nok noen år de tenker jeg. Det ser ut som vi bor nokså i nærheten av hverandre, koselig å finne bloggen din. Ha en fin helg.

  SvarSlett
 5. Tusen takk for hyggelig kommentar, og grattis med skjønne stoler! Så gøy når det er klaff ved første blikk! Tilda stoffene er veldig fine... Jeg har planer om å bruke flere av de, men jeg skal nok sy små dukker...
  Nå er julen reddet, og alle får sitte!
  Hilde

  SvarSlett