tirsdag 27. desember 2011

Romjulstid ...

Her nyter vi romjulsdagene sammen som familie , nyter god mat , slapper av og koser oss. Veldig koselig å ha barnebarna på 4 mnd.og 2 1/2 år på besøk ..og faktisk så skal de bli til over nyttår ! Dagene fylles med lek og latter . Det har ikke vært noen hvit jul i år. Heldigvis har vi ikke hatt særlig besøk av Dagmar , slik jeg ser at flere av der har ..og ødeleggelsene er store .. I dag har vi vært en tur ned ved sjøen . Bare et par hundre meter herfra har en delfin hatt sitt tilholdsted i flere mnd.nå , til stor begeistring for mange .


Spill hører  så absolutt julen til , og det er ikke fritt for at en del gotterier virkelig nytes   av både store og små .. i denne søte juletid ....Julaften startet vi  , tradisjonen tro .. i kirken og fortsatte hjemme med deilig mat og selvfølgelig mange ..mange pakker... til stor glede og begeistring for alle . Yngste datter med fam. og sønnen med familie , til sammen 10 stk ... og vi hadde en flott julekveld sammen .1. juledag samles vi alltid hos svigermor . I år var vi 30 stk med store og små . Minstemann 4 mnd og svigermor eldst med sine 86 år . Dette er så absolutt et av høydepunktene i familien . Da er det sang og gang rundt juletreet . I alle år har barnebarna hennes underholdt med sang og spill ... nå er det oldebarna som fører den tradisjonen videre . Jakten på mandelen i riskremen er like stor år etter år . Da flere av familien bor et stykke vekk , ja faktisk både i inn og utland og kanskje møtes bare denne ene gangen , går praten livlig og vi er alle så takknemlige over å kunne møtes slik hver eneste jul . For svigermor er dette et av hennes absolutte høydepunkt i året .


Nå er det ikke mange dagene igjen av dette året . Rart å tenke på at vi står ved terskelen til et nytt og ubrukt år . Et helt år ligger bak oss ... utrolig hvor fort det egentlig går .


Jeg vil ønske dere alle noen fortsatt fine romjulsdager dager og en god  avslutning på dette året !!

14 kommentarer:

 1. Koselige bilder du viser.
  Ønsker deg en flott romjulstid, og ett godt nyttår.
  Hilsen Susanne

  SvarSlett
 2. Å så koselig, Anne ; dette er absolutt den beste tiden på året, masse familieselskapeligheter, jeg synes det er sååå kos :) Kos deg de siste dagene av dette året! romjulsklem fra Tone

  SvarSlett
 3. Så flott julepynt du viser fram. Det må vera kjekt å få barnebarn, blir ein ny dimensjon inn i jula det tenker eg. Koslige familietradisjoner de har. Kjekt sålenge ein får det til. Nyt det !! Ha ei fin romjul.

  SvarSlett
 4. Herlig å kunne samles med familiene slike dager.
  Her er det stille dager, men guttene er jo hjemme. Ellers blir det litt jobbing.
  Godt at Dagmar ikek rasa mye hos dere. Her har vi maerket det. Takstein har gått i bakken, og de er gamle så vi får ikke tak i flere som passer. Vet ikke helt hva vi skal gjøre for å få det tett.
  Nettet var også borte i to dager, pluss at parabolen ikke fungerer. Har prøvd å stille den uten at det hjelper. Skulle visst prøve litt emr i dag så får vi nå se hva det blir til.
  Ha ei fortsatt god romjul :)

  SvarSlett
 5. Høres ut som du har hatt en flott julefeiring Anne!
  Samling med familie hører julen til....og det skal vi i kveld :o)

  ønsker deg en fortsatt fin romjul
  Klem!!

  SvarSlett
 6. Jeg kom lige forbi.
  Gode billeder.
  Tak for kigget.
  Det ser ud til, at du har haft en dejlig jul.
  Ønsker dig og dine et godt nytår.

  SvarSlett
 7. Hei Anne. Så koselig å se de nydelige bildene dine, og å lese om hvordan ders jul har vært. Julen er jo til for kos, mange rundt bordet, god mat og varme. Tenk 30 gjester, du. Din svigermor høres sprek ut! Som min, faktisk (O: Moro å lese at tradisjoner er viktig også hos dere. Kan fornemme stemningen hos svigermoren din, med flere generasjoner, musikk og mat! takk for at du gir av deg selv. Ønsker dere alle et strålende nytt år! Kos kos

  SvarSlett
 8. Hei!
  sÅ FINE BILDER:)
  Er på jobb nå så rekker dessverre ikke lese hva du har skrevet, men jeg sendte deg veggord for ca en -to uker siden Line Fra: "har en drøm" har fått sitt for lenge siden.Sendte dette samtidig..har du ikke fått dette enda? og sengesettet?Klem Nina:)

  SvarSlett
 9. Hei Anne og tusen takk for kommentar hos meg!
  Ja, det høres ut som den perfekte jul hos deg:) Kjempekos å samles, og kan tenke svigermor storkoser seg med det hele:)
  Ønsker deg flotte romjulsdager!
  Klem fra Janne

  SvarSlett
 10. Hej Anne.

  Hvor er det fine billeder - jeg bliver sådan jule glad af at kigge på dem :-) TAK for det!
  Også flotte romjulsdager til deg!!

  KLEM Dorthe

  SvarSlett
 11. Nydelige bilder og koslig du forteller fra din jul:)...ønsker deg en fin nyttårshelg og alt godt for det nye året:))

  SvarSlett
 12. Hei Anne. Så nydelige bilder og koselig tekst ! Som vanlig :)
  herlig å høre om tradisjonene deres.
  Her har tradisjonene forandret seg ettersom den yngre generasjonen får svigerfamilier osv...
  Dagmar satte en brutal stopper for Bergensturen vår, da ferjene ble innstilt :(
  Vi har hatt en koselig jul sammen med store og små.
  Stor klem fra Ingunn :)

  SvarSlett
 13. Det ser ut for at julen har vært veldig koselig hos dere med både unge og gamle...godt at man holder på tradisjoner. Flotte bilder du deler, Anne.
  Nå vil jeg få ønske deg et innholdsrikt nytt år og håper alt blir godt i det nye året.
  Nyttårsklem fra Kristin

  SvarSlett
 14. Jeg vil takke for hyggelig bloggvennskap i året som er gått, og ønske deg og dine et riktig Godt Nyttår!
  Nyttårsklem T

  SvarSlett