mandag 21. juni 2010

Nytt spisebord...

...Jeg har alltid hatt stor sans for min svoger... og for viktorianske spisestuemøblement..
..Det gamle spisemøblementet har vært modent for utskifting i flere år , ja ,det har i aller høyeste grad gjort sin nytte..og ikke et vondt ord om det..Brunbeiset bord..stoler som er blitt forsterket med både skruer og spiker etter at gode venner faktisk har ramlet gjennom .. ( pinlig for oss)..utslitt stoff i seter og rygg , selv om de er blitt trukket om ..ja..mannen min og jeg kjøpte faktisk dette vidunderet noen tiår tilbake i det forrige århundre!..
..Drømmen min har da i de siste åra vært..
,
. ...et vakkert hvitt , viktoriansk spisebord..med de nydeligste stoler til..Heldigvis er det lov å drømme..har nemlig visst at slik møblement krever god plass..helst egen spisestue..og at prisen er deretter..Så jeg har vel innerst inne visst at det ikke lot seg gjøre..
....Jeg har i den senere tid kikket litt rundt for å se om det fantes noe av interesse..men alltid har det vært et eller annet..for bredt bord..bare en klaff..bordben jeg ikke likte ..osv..så noe særlig opptimist har jeg ikke vært.Må jo ta med at hele stua sårt trenger en renovering ,så i grunnen ble vel alt lagt litt på is i påvente av oppussing , så fikk nye møbler komme når stua var ferdig.
..Her er det så at min gode svoger kommer inn i bildet..han har alltid et eller annet på gang..og er utrolig flink til å fikse det meste..
..så da vi i helga , etter en kort svippings til Sørlandet skulle hjemover igjen..besluttet vi å stikke innom for å slå av en prat. Min svoger fortalte blandt annet at nå holdt han på med å selge ut et konkursbo bestående av møbler..Av høflighet spurte jeg da hva slags møbler..og fikk til svar at nå var det vel egentlig bare spisestuemøbler igjen..til 60%..Hm..det ble jo med en gang interesant.."Det skulle vel formodentlig ikke befinne seg noe i hvitt ?" spurte jeg.".Selvfølgelig.".var svaret..
Og før jeg egentlig visste ordet av det,befant vi oss i et gammelt militærlager..omgjort til KONKURSSALG...
Og der ..på gulvet sto det..Hvitt..akkurat passe bredt..2 ileggsplater og dermed plass til 14pers. dvs.hele familien..og med de nydeligste bordben...Viktoriansk?..ikke helt sånn jeg hadde drømt om..men jeg ble betatt med det samme..
Det viste seg at selve bordplaten var litt ødelagt , så humøret dalte..men det var ikke noe problem..min svoger tryllet fram et nytt bord ,flatpakket i eske...jippi..vi åpnet for å sjekke at alt var i orden.. ny nedtur..det var feil bordben..uff a meg..nå så det mørkt ut..men som før nevnt..min svoger fikser det meste..Frem med drillen..og på 1 -2-3 var bena på det andre bordet bytta over til det som lå i esken.-Jeg kunne nesten ikke tro det var sant..
Og for å gjøre en lang historie kort..VI, mannen min og jeg,dro hjemover i sommernatta ,kjørende med åpen bakdør..varmeapparatet på full guffe..ute viste temp.8 grader..men lykkelige eiere av nytt hvitt spisebord..16 mil på humpete , svingete vei..
Jeg stupte i seng etter å ha ankommet hjemmet i de sene nattetimer..og hadde mareritt over å ha anskaffet meg et gult ..viktoriansk bord med grønne stoler til..Stoler ?..Lurer du kanskje på hvordan de ser ut ?..Hm..det er et nytt prosjekt..har bare kjøpt bordet..for det var ikke stoler som passet til..Men jeg er kjempefornøyd..inne i stua står det et nytt ,fint , hvitt spisestuebord..pynta med de nydeligste peoner..et bord som nesten ikke kosta noe..og stoler..det ordner seg nok..tror jeg..
..og bare vent,,når stua er pusset opp..da kommer alt virkelig til sin rett !!!!!!!!

..en hjertelig takk til min gode svoger...

4 kommentarer:

 1. Hei mor! Gratulerer med nytt spisebord. Og hvilken fantastisk underholdene lesning, jeg ser for meg hele forløpet. Ja da, jeg kan jo bekrefte at at spisebord som fryder denne damens øye henger ikke på trær... Men her har du jo gjort kuppet! Jeg må nok ringe onkel å spørre om han har et til på lager, dette bordet kan man jo ikke leve uten! Vi gleder oss til neste familiemiddag!! Du får kamuflere stolene med fine trekk. Jeg har hørt at man kan bestille fine stoltrekk fra USA til billig penge...de bruker jo slike til bryllup ol. Vi snakkes snart! Stor klem.

  SvarSlett
 2. Heisann!! Så nydelig bord, gratulerer så mye:)og så flink du er til å beskrive og fortelle. Jeg gleder meg til å se det om noen uker, det er alltid så deilig å komme hjem til en hage som blomstrer og er så velstelt (her har vi mye å lære). Vi gleder oss til ferien på lura og Nicoline gleder seg veldig til å være igjen helt alene uten mamma og pappa. Ønsker deg og far en strålende uke!

  Klem fra Nicoline og Elisabeth

  SvarSlett
 3. Det var underhaldande lesing dette ja. Eg må nemne at eg tykkjer stova er akkurat passe, ho treng inga oppusing, og absolutt inga møbelbyte ;) Det fær halda med bordet - trur du ikkje?

  SvarSlett
 4. Fantastisk lesning..og nyyydelig bord .
  Og med det samme så må jeg jo humre litt over kommentaren fra vårt felles barnebarn. Hos farmor og farfar skal det være sånn som han er vant til ....herlig ;)
  Klem. Ingunn

  SvarSlett