Scones stammer vel egentlig fra Skottland , og etter orginaloppskrifren ble de laget av havre og stekt på takke , er det blitt meg fortalt .
I dag lages scones av forskjellige melsorter og bakes i ulike utforminger .
Scones blir brukt som frokost med marmelade ... i England spesiellt .. og hvem har vel ikke hørt om at de er et "must " til afternoon-tea ...
2 1/2 dl hvetemel
1 1/2 dl sammalt hvete , fin
1 1/2 dl sammalt hvete , fin
2 ss sukker
1 ss bakepulver
2 ss smør
4 ss solsikkekjerner
ca.2 dl matyoughurt
Bland alt det tørre i en food-prosessor sammen med smør . La maskinen gå til smøret er smuldret . Tilsett youghurt og la maskinen gå til en gjevn deig .
Ta deigen ut på bakebordet og elt inn solsikkefrøene .
Kjevle deigen .. ca 2 cm tykk , og stikk ut sirkler ,ca 6 cm i diameter
Stek sconsene midt i ovnen ved 200 gr. i ca 15 min , til de er gylne . Avkjøl på rist .
Scones smaker absolutt best nystekt .. litt lune . ... I dag ble de servert med brunost og syltetøy her .. og det falt i alle fall i smak !
Nam nam, de så gode ut!
SvarSlettKjempefint med den osteknappen og det blondebåndet rundt brunosten! Er helt enig i at slike ting skal brukes og ikke bli liggende bortgjemt i en skuff :) Her er sølvtøyet (har ikke sååå mye da, hihi ) i bruk daglig.
Klem fra Lise
ja hver dag er en fest, hvor får man sånne flotte osteknapper hen da?
SvarSlettaldri sett sånne før, kunne godt tenkt meg noen selv.
nam nam dette så deilig ut,
kjenner duften av dem helt hit,
ha en nydelig kveld,
klem fra sylvia
Dette så deilig ut, fersk bakst er alltid nydelig!
SvarSlettSå skjønt blondebånd du har rundt osten, og den knappen var virkelig dekorativ. Tror ikke jeg har hørt om osteknapp tidligere, men skjønn var den uansett.
Klem T
Hei Anne:)
SvarSlettSå koselig at du fant meg og la igjen et spor inn til deg:) Kjempefin blogg med mange gode oppskrifter og fine bilder, gleder meg til å følge deg også:)) Og dessuten bor vi i samme by, ekstra kjekt!
Scones er snadder, bakte det til kvelds en kveld i sist uke, oste scones med rucola, kjempe godt! Ja, hvorfor ikke pynte osten til hverdags, det er tross alt de dagene vi har flest av.
Vi må "snakkes" snart igjen:)
Klem Anne Karin
Nydelig osteknapp.
SvarSlettTakk for oppskrift, legger meg til som
følger jeg :-)
Klem Mette