mandag 31. januar 2011

Scones... og osteknapp ..........

Scones ... kalles av åpenbare årsaker også for "quick bread ".. for raskere går det vel neppe an å lage noe som kan kalles brød !

Scones stammer vel egentlig fra Skottland , og etter orginaloppskrifren ble de laget av havre og stekt på takke , er det blitt meg fortalt .

I dag lages scones av forskjellige melsorter og bakes i ulike utforminger .
Scones blir brukt som frokost med marmelade ... i England spesiellt .. og hvem har vel ikke hørt om at de er et "must " til afternoon-tea ...



I dag prøvde jeg denne oppskriften ..


2 1/2 dl hvetemel
1 1/2 dl sammalt hvete , fin

2 ss sukker

1 ss bakepulver

2 ss smør

4 ss solsikkekjerner

ca.2 dl matyoughurt

Bland alt det tørre i en food-prosessor sammen med smør . La maskinen gå til smøret er smuldret . Tilsett youghurt og la maskinen gå til en gjevn deig .

Ta deigen ut på bakebordet og elt inn solsikkefrøene .
Kjevle deigen .. ca 2 cm tykk , og stikk ut sirkler ,ca 6 cm i diameter

Stek sconsene midt i ovnen ved 200 gr. i ca 15 min , til de er gylne . Avkjøl på rist .

Scones smaker absolutt best nystekt .. litt lune . ... I dag ble de servert med brunost og syltetøy her .. og det falt i alle fall i smak !


Måtte bare vise dere en av osteknappene mine i sølv . Egentlig tar jeg de bare fram til jul og pynter litt på ostene . Men hvorfor ikke være flinkere å bruke litt mer av sånne koselige ting i hverdagen !
Hver dag er jo en fest .... heter det!

5 kommentarer:

  1. Nam nam, de så gode ut!
    Kjempefint med den osteknappen og det blondebåndet rundt brunosten! Er helt enig i at slike ting skal brukes og ikke bli liggende bortgjemt i en skuff :) Her er sølvtøyet (har ikke sååå mye da, hihi ) i bruk daglig.
    Klem fra Lise

    SvarSlett
  2. ja hver dag er en fest, hvor får man sånne flotte osteknapper hen da?
    aldri sett sånne før, kunne godt tenkt meg noen selv.
    nam nam dette så deilig ut,
    kjenner duften av dem helt hit,
    ha en nydelig kveld,
    klem fra sylvia

    SvarSlett
  3. Dette så deilig ut, fersk bakst er alltid nydelig!
    Så skjønt blondebånd du har rundt osten, og den knappen var virkelig dekorativ. Tror ikke jeg har hørt om osteknapp tidligere, men skjønn var den uansett.
    Klem T

    SvarSlett
  4. Hei Anne:)
    Så koselig at du fant meg og la igjen et spor inn til deg:) Kjempefin blogg med mange gode oppskrifter og fine bilder, gleder meg til å følge deg også:)) Og dessuten bor vi i samme by, ekstra kjekt!
    Scones er snadder, bakte det til kvelds en kveld i sist uke, oste scones med rucola, kjempe godt! Ja, hvorfor ikke pynte osten til hverdags, det er tross alt de dagene vi har flest av.
    Vi må "snakkes" snart igjen:)
    Klem Anne Karin

    SvarSlett
  5. Nydelig osteknapp.
    Takk for oppskrift, legger meg til som
    følger jeg :-)

    Klem Mette

    SvarSlett