tirsdag 29. september 2015

Home baked ...




Jeg liker å bake gjærbakst .
Til helgen får vi besøk og det er alltid koselig med hjemmebakst .
Lange gode frokoster hører med da .
Godt å ha litt på lur i fryseren er det også .


Rundstykker ...

5 ss linfrø 
1/4 pk solsikkekjerner 
200 g sammalt grov hvete 
Resten hvetemel , til sammen 1 kg .
......
100 g smeltet margarin
5 dl melk + 5 dl vann
1 pk gjær 
1 ts salt 
2 ts bakepulver 
( 150 g sukker er valgfritt )

Alt røres godt i kjøkkenmaskin til en smidig deig .
Jeg tilsatte mer mel i dag ..
hadde kanskje ikke vært så nøye med målene .
Heves til dobbel str .
Bakes ut til rundstykker eller frokostbrød 
I dag ble det 25 rundstykker og 12 frokostbrød her .
Etterheves 
Pensles med egg .. dryss på havregryn , sesamfrø og linfrø .
Stekes ved 250 gr .. miderste rille ca 10 min .


Det koselige skiltet ble med hjem fra en av turene til London ..
og koppene har jeg fått i gave .


Ha en fin kveld alle som titter innom !
Her blir det en kopp te og hjemmebakst til kvelds !

10 kommentarer:

  1. Ser veldig godt ut :) Er så lettvint å ha litt i fryseren, og så deilig å kunne by på hjemmebakt. Ha en fin kveld :)

    SvarSlett
  2. Ser hur gott ut som helat hade gärna smakat på dom. Köpebröd tröttnar man fort på .
    Ha det gott
    Kram Meta

    SvarSlett
  3. Ser så gode ut!...og ingenting smaker som hjemmebakt:)
    Flott skilt også:)
    Fin kveld til deg:)

    SvarSlett
  4. Dette ser jo så fristende ut.
    Ikke noe som slår hjemmebakt gjærbaskt.
    Har i flere dager hatt lyst på hjemmebakt brød,
    så i morgen er jeg nok nødt for å finne frem
    bakebollen.. Herlig med ferske rundstykker med
    hvitost på. Gleder meg alt. hehe
    Et koselig skilt og flotte te-kopper.
    Kos deg med besøket :)

    SvarSlett
  5. Mmmm, det så godt ut. Kjente nesten lukten helt hit :)
    Kos deg til helgen:

    SvarSlett
  6. Mums! Nybakad bröd är det inte mycket som slår....och doften!
    Härliga bilder du bjuder på :)
    Kram till dig,
    Titti

    SvarSlett
  7. Hei Anne

    2 innlegg på kort tid fra deg woooow, det var SUPER kos å oppdage :)))))
    Fantastiske tyttebær bilder under her også :) Ble litt jul over det ;)

    Gjærbakst liker jeg også å lage, fått dilla på kaldhevet deig. Er såå godt...mmmmm

    Kos deg med besøket!

    Eldste sønnen min kommer hjem på en helgetur, gleder meg <3
    Blir vel mors pizza på lørdags kvelden ;)


    Klem Bente-mor

    SvarSlett
  8. Hjemmebakt er best- og det er koseligst å servere også og få servert :) Det ser veldig godt ut og jeg lagrer de under Annes Rundstykker.

    Ønsker deg fine dager Anne

    Klemmer Monica

    SvarSlett
  9. Fantastiske billeder du lægger op. De slår helt benene væk under en.
    Rigtig skøn weekend

    Charlotte (Hos Villa Fryd)

    SvarSlett
  10. Mmm! Disse så kjempegode ut!! :)

    Leste ditt nyeste innlegg også nettopp; ja tenk at det fortsatt er blomster som lever enda! Her i Fredrikstad så jeg senest i dag at vi hadde rose-busker som fortsatt lever og har det bra (selv om det nok ikke vare særlig lenge nå som nattefrosten såvidt har kommet..)

    God helg!

    SvarSlett