torsdag 23. september 2010

Fryseskap til besvær ...

I dag er en av de dagene jeg kunne vært foruten ...

Eneste fridag hele uken .. jeg hadde gledet meg og var full av arbeidslyst til å få tatt et tak hjemme . Mens mannen min har vært bortreist en uke , har jeg nemlig satt igang et prosjekt ang. bakgangen vår ... fjernet tapet og lister for å gjøre klar til en oppgradering kan man si . Det trengs . Egentlig skulle stua vært tatt ... men det er et ganske mye større prosjekt ...og utsettes stadig .

Nå har det seg slik at fryseboksen har hatt tilholdssted på dette rommet ... og når vi nå skulle gjøre det litt om .. ble vi enige om at det ville bli bedre med et fryseskap ...

Fryseboksen virker i og for seg enda .. på tross av at den er fra det forrige århundre .. faktisk fra vi giftet oss . Rett nok kan den til tider både riste noe voldsomt og sette igang med en støy som ligger langt over det tillatte ... det er nok bare et spørsmål om tid innen den trekker sitt "siste åndedrag ".
Så i går bar det avsted til div . hvitevareforhandlere ... og med nytt fryseskap stikkende sånn halvveis ut bakdøra bar det hjemover .. godt fornøyd .
Litt problematisk å få det inn ...men med god hjelp av sekketralle og litt smidighet , klarte vi det .
Svært godt fornøyd dro jeg på jobb og gledet meg til å komme hjem og "innrede " fryseskapet ... For en orden det skulle bli ... tenk å slippe å stå på hodet i boksen hver gang en skal ha noe ... nå skulle det bli ..en skuff for hjemmebakst .. en for bær .. en for kylling .. osv . Og enda en ting ..."Super Freeze ".. og ..ingen avriming !

Mannen min falt jo helt for noen hyller i døren som ekspeditrisen strålende ..( henvendt til han )..informerte om at var HELT perfekt til oppbevaring av pizza ... ja , ja ..

Bruksanvisning ble nøye gjennomgått og alt ble gjort etter boken .
Etter en runde innom mange av de koselige bloggene sent i går ... konstaterte jeg at gradene viste det de skulle .. det lyste grønt ... alt klart ..! Og med iver gikk jeg igang med overflyttingen ... det var en sann fornøyelse .. !!!!!!

Det var langt ut i de små nattetimer det startet ... en slags alarm ...Jeg rusket i mannen min ... nå er den gamle fryseboksen i ferd med å " utånde" .. for et lykketreff at nytt fryseskap er på plass ... tenk så heldige vi har vært !
Jeg for opp for å trekke ut kontakten og flytte over noen småting som lå igjen . Stor ble min forbauselse da jeg .. i det jeg åpnet døren .. ble møtt med RØDT blinkende lys og full alarm ...

Hvorfra ? Jo ..fra det NYE fryseskapet !!! Jeg rev opp døren .. og i et øyeblikk trodde jeg faktisk at det var et VARMESKAP vi hadde anskaffet oss ..............

I all hast ble alt innhold dumpet tilbake i boksen ! Heldigvis var det bare noen ispinner som var smeltet litt .

Det ble lite søvn i natt ..

Dagen i dag har gått med til å få orden på dette ... Selger har ikke noe ansvar ... ble henvist til leverandør i Oslo ... 25 minutter i tlf . for å høre gjentatte ganger ... du er fortsatt nr 2 i køen ...

Dette er nå 6 timer siden ... ingenting har skjedd .. leverandør skulle kontakte servicemann her i byen .. mer kunne de ikke si ... Når kommer han ?.. nei , det var det ingen som visste .. vi fikk vente å se ... i dag ?.. i morgen ? .. tja ..

Jeg kjenner at jeg kunne eksplodere ...

Egentlig burde jeg ikke bry meg ... det er nemlig mannen min som har stått på med dette det meste av dagen .. . MEN ... jeg blir bare så engasjert .................

I skrivende stund er jeg evig takknemlig for at den gamle , gode fryseboksen ...
" STILL IS ALIVE " ....................................

7 kommentarer:

 1. Unnskyld at jeg ler.....Jeg vet at det ikke er særlig pent , men du skriver så morsomt så du får bare tåle det ;) Trøsteklem fra Ingunn :)

  SvarSlett
 2. Takk Ingunn... du vet at jeg tåler det !
  Takk for trøsteklem..trengte den.
  Klem Anne

  SvarSlett
 3. Dette var jo litt av en historie.
  Har aldri hørt om røde lys og en alarm som skaper slik en lyd fra en fryser...
  Slike ting er irriterende for å si det mildt.
  Ja det gode gamle er mange ganger det beste...
  Ta deg en kopp te og les en god bok, du fortjener det.

  SvarSlett
 4. Takk..det var en god ide..det skal jeg gjøre !
  Klem Anne

  SvarSlett
 5. Må smile litt jeg også, ser det hele for meg, spesielt om natten da. Godt du ikke hadde koplet fra den gamle fryseboksen. Det er trist at butikken ikke kan ta ansvar, men jeg tror nok at den som har svart deg ikke har rett. Du har krav på oppfølging og service, og spesielt når du nettopp har kjøpt den. Det er 2 år garanti, denne holdt jo bare i ca. 2 timer, nei dette er riv ruskende galt spør du meg. Lykke til videre, klem fra Mona.

  SvarSlett
 6. Takk Mona.Håper på en løsning i dag.Anne

  SvarSlett
 7. Der kan du sjå - det er ikkje lurt å byte ut ting! Hald fast på det gamle! Fryseboksen er trass alt snart 40 år, det er jo fantastisk!

  Det er godt dykk utsett stovenedpussinga ;-)

  Lukke- og signeynskjer frå eit borneborn i søndre-Noreg ;-)

  SvarSlett