mandag 12. september 2011

Mitt siste bruktfunn ...

Jeg må si jeg er full av respekt og beundring når jeg tenker på hva våre mødre , bestemødre og oldemødre var i stand til å trylle fram med nål og tråd . I den tiden gjaldt det å fylle opp utstyrkisten med de lekreste håndarbeider .... håndklær , puter og div . sengetøy med de nydeligste broderier , monogram og kapper i skjønn forening .


Det finnes bare så utrolig mye fint og jeg er så glad for å være eier av flere av disse skattene som har tilhørt familien .
Dette overlakenet er en av mine favortitter . Det har nok noe med at det er brodert en A .. 


Dette er mitt siste bruktfunn . Hver lørdag fra tidlig vår og utover høsten arrangeres det bruktmarked på Nytorget i Stavanger . Jeg har lenge tenkt på et  besøk dit , ja faktisk i mange år ... men det har aldri blitt noe av . Så for et par lørdager siden fikk jeg endelig somlet meg til et besøk sammen med barnebarnet på 5 år . Det ble en kjempekoselig dag ! Jeg har ønsket meg et putetrekk med bred kappe på , og da dette dukket opp kunne jeg ikke motstå . Syns det er bare så fint !  Og 5 åringen ... hun fant seg både den ene og den andre skatten !!
 Etterpå ble det cafe og besøk i gotteributikken ! En deilig dag !!!!
♥♥♥
I dag er det valg . Jeg har gjort min borgerplikt og det blir en rolig kveld foran TV med strikketøy og levende lys . Jeg er alene hjemme og ute har himmelens sluser virkelig åpnet seg !!!
Ønsker alle som titter innom en ny fin uke ...
Et varmt velkommen til Ellen med den vakre bloggen Roser og Patina !


20 kommentarer:

 1. Herlige skatter :)Jeg er også eier av slike skatter, min bestemor var en aktiv broderidame å hekledame...
  Kos deg inne i høstmørkre :)
  Her har det vært en nydelig dag med sol og skyfri himmel,vi kom nettopp inn for å spise kveldsmat. Kan ikke la slike fine høstkvelder gå fra seg ute ;)
  Klem

  SvarSlett
 2. Helt enig! Når jeg tenker på alt det arbeid som våre formødre har lagt ned i håndarbeid blir jeg så imponert.
  Og tusen takk for koselig hilsen og for at du blir med på give away hos meg !
  Du har selv en veldig fin blogg som jeg må ofte innom :)

  SvarSlett
 3. Som vanlig viser du nydelige og stemningsfulle bilder... Så heldig du er som har arvet slike nydelige gamle håndbroderte skatter. :)

  Mandagsklem fra Catharina

  SvarSlett
 4. Oi, så nydelig!!! Heldige deg;) Selv om en kan få kjøpt mye fint, så er det gamle mest solid og vakkert:)
  Kos deg med strikketøy og levende lys - her blir det bare lys:))
  Moro at du er med på give-awayen...idag ville Kid også sponse meg, så jeg gleder meg til trekningen:)
  Klem fra Janne

  SvarSlett
 5. Så fantastisk! Heldige deg som har funnet disse skatter, ja:))

  Her regner det så det griner etter, så her er lys tent og tv er på(må følge litt med på res.av valget)

  Ha en flott uke videre:)

  SvarSlett
 6. Det var noen nydelige håndarbeider. Utrolig at de brukte så mye tid på slike ting før når de faktisk hadde mye mer husarbeid enn vi egenltli kan forestille oss.
  Så flotte dei såpene dine ble. Helt herlige. Det blir nok noen flotte gaver.
  Ønsker deg ei riktig god uke :)

  SvarSlett
 7. Hej Anne.
  Virkelig flotte ting.
  Jeg er selv den lykkelige ejer af en dug min oldemor syede for over 150 år siden - den er på min blog.
  http://www.finus.dk/#post115
  Ønsker dig en god tirsdag.
  Knus Hanne Bente ♥

  SvarSlett
 8. Nyyyydelig! Jeg elsker også slike gamle broderte sengetøy. Ekstra stas å kunne eie noe som har vært i familien! Jeg har arvet noe fra min venninnes mormor og det må jeg vel vise fram hos meg en gang.
  Ha en strålende fin dag!

  SvarSlett
 9. Lekkert. :)) Har flere heklede sengetepper og duker m/m jeg også,spesielt etter min kjæres bestemødre. Veldig forseggjorte arbeider. :))
  Ha en fin dag.
  Klem Mette.

  SvarSlett
 10. Hei Anne! Ja nytorget er en koselig begivenhet hver lørdag hele sommerhalvåret, min mor er en ivrig selger der med mange galme skatter:)) Det er helt utrolig å tenke på hva de fikk tid til å pusle med i gamledager, men de hadde jo ikke tv heller...de satt nok med sytøyet over en god drøs.....Ønsker deg en fin tirsdag! Klem Tone

  SvarSlett
 11. Ja jammen er dette som skatter å regne, så flott! Er selv heldig å ha noe sengetøy med monogram fra oldemor. Men for skam, det ligger jo på bunnen av en skuff...det kom jeg på nå... Tenk for tidkrevende håndarbeid, nøyaktig skulle man være, ikke slurve...før sydde man utstyr og la det ned i kista og hadde alt klart til den rette kom og fridde. Det var andre tider det;))
  Høres ut som kjempekoselig dag for deg og barnebarnet, det blir fine minner å ha med seg det.
  Ha en fin kveld, klem fra meg

  SvarSlett
 12. Ja der var det noen riktige skatter ja.
  Jeg var så superheldig å få to sett med sengetøy med mellomverk forleden. tidligere har jeg også fått en slik vakker brodert pute som du viser. Sengetøyet skal jeg lage sengespreder av. Jeg har gjemt det vekkDet skal ikke taes frem før jeg har fått malt soverommet vårt og det er en av vinterens planer.:) Utrolig mye vakkert så lå i de kistene. <3

  SvarSlett
 13. Nydelig!!
  Er også så glad i gamle tekstiler....men de flestre har jeg kjøpt i nettbutikker og antikkmesser :o)
  Om du stikker innom Fågel Blå har hun mye vakkert i slikt!
  Så kjekt med bruktmarked hver lørdag.....
  her har vi fått en ny bruktbutikk nå....men har ikke vært innom!
  Her blir det storkjøp i København håper jeg :o)

  ha en fortsatt fin dag Anne
  Klems!

  SvarSlett
 14. For noen skatter du har funnet!!
  Skulle ønske det var slike marked her i området:)
  Ha en fin dag, klem Hanne

  SvarSlett
 15. Ja, det er et fantastisk stykke arbeid som ligger i slikt broderi. Så vakkert det er! Bildene dine gir det jo også et ordentlig "løft". Flott!

  SvarSlett
 16. Så utrolig flott! Ja det ligger mange arbeidstimer og mye tålmodighet bak et slikt arbeid.
  Håper solen kikker frem hos dere igjen snart også.
  Klem T

  SvarSlett
 17. Hei Anne, nydelige tekstiler, godt å ta vare på sånne skatter. Jeg samler jeg også, men det blir liggende i et skap. Du og du for et vær, og bedre er det visst ikke meldt, godt å ha symaskinen med, det blir nok mye innevær. TV som selskap, mye stoff, blonder og sytråd, det blir nok noe ut av det. Fin uke og helg til deg, klem fra Mona.

  SvarSlett
 18. Hei Anne :-)) flott er den , og enig med deg, hva de tryller frem før. Har en som ligner, arvet den av min svigermor... Hennes mamma laget den til hennes konfirmasjon :-)) god helg til deg, snart er den her, igjen :-)) klem

  SvarSlett
 19. Hei på deg.
  Herlighet, jeg har jo lest dette innlegget, men ser at jeg ikke har kommentert. I dag har jeg til og med referert til innlegget ditt om markedet på Nytorget. Så nydelige tekstiser du har funnet. Og så flott at du fant et med A på;)
  Ha en kjempefin søndag.
  I dag er det bursdagsfeiring da Emma gudbarn fyller 11 år ;)
  Klem fra Ingunn(hermegåsa):)

  SvarSlett
 20. Ja jeg er så enig med deg! Disse unike gamle hånarbeide er virkelig verd å ta godt vare på! Jeg er også så heldig å ha fått arvet en del av slik håndarbeid som du viser på det første bilde. Det putetrekket du fant var bare nydelig:) Er akuratt slike jeg også er på jakt etter når jeg er på antikkmesser og lignende. Jeg var også på bruktmarkedet i stavanger og fant meg noen skatter:) Veldig gøy. Gode klemmer fra Ellen.

  SvarSlett